تبلیغات
هزاران برگ

هزاران برگ
هر کس به اندازه فهمش از باغ، گل می چیند.  
قالب وبلاگ
نویسندگان
نظر سنجی
لطفا نظرات خود را درباره مطالب وبلاگ بگویید






خواص شنبلیله


شنبلیله دارای آهن - نشاسته - فسفر - ویتامین ب3  و ویتاین های دیگر ب- ویتامین کا - ازت - پروتئین - تریپتوفان - ساپونین - لیزین - ویتامین

آ ویتامین سی است.

 

 

طبیعت گیاه:

 این گیاه، دارای طبیعت گرم وخشک است.

افعال و قوا در طب سنتی ایران: 
موارد ذیل جهت آشنایی با گیاه شنبلیله عنوان شده و مصرف آن جهت درمان باید با مشاوره و زیرنظر پزشک متخصص طب سنتی صورت گیرد.

- از برگ آن ، به عنوان ملین ،ادرارآور، قاعده آور، اختلالات کبد (سوءالقنیه و استسقاء)، ورم طحال ، درد کمر ، جگر و رحم و رفع سردی مثانه و قطره قطره آمدن ادرار و از تخم آن نیز ، به عنوان ملین، مدر، اشتهاآور، قاعده آور، مقوی سینه، ریه و معده نام برده شده است.

- جوشانده تخم آن به تنهایی یا همراه با عسل: جهت دفع مواد حبس شده و بلغم غلیظ و لزج از سینه و رفع سرفه ، تنگی نفس و گرفتگی صدا و نیز جهت رفع بواسیر و شقاق ، تحلیل ورمهای سرد و سخت ، تنقیه امعاء ، درمان زخمهای امعاء و دردهای شکمی ، رفع شکستگی استخوان و سستی اعضا و نیز ، به عنوان بادشکن و مسهل مورد استفاده قرار میگیرد.

- شستشوی سر با آب جوشانده یا خیسانده آن ، در از بین بردن شوره سر و تقویت مو مفید است.

- شستشوی صورت با آب جوشانده یا خیسانده آن و استفاده از مخلوط شنبلیله کوبیده شده با عسل ، به صورت ماسک روی پوست صورت، باعث رفع چروک و نیکویی رنگ چهره می شود و تکرار آن، جهت از بین بردن کک و مک ولکهای تیره پوست مفید است.

- نشستن در جوشانده آن، جهت درمان ورم ، چسبندگی و ترشحات رحمی، نرم کردن رحم سفت و ورمهای سفت آن ، باز کردن دهانه رحم و تسهیل زایمان و دفع جفت ؛ مفید است.

- خوردن جوشانده آن با عسل ، فبل از غذا ، اثر ملینی دارد؛ ولی مصرف آرد تخم شنبلیله ، سبب سفت شدن شکم و رفع اسهال می گردد.

- همچنین شنبلیله ، سبب افزایش میل و قدرت جنسی می شود.


موارد استفاده در طب نوین :

- از مهمترین اثرات این گیاه ، کنترل قند خون افراد دیابتیک است که این اثر به دلیل کاهش جذب موادغذایی بخصوص قند به دلیل محتوای بالای فیبری ان می باشد. 
- همچنین باعث افزایش اشتها و افزایش وزن می شود؛ به همین دلیل در قدیم ، برای کسانی که بسیار لاغر و ضعیف بودند یا در دوران نقاهت از بیماری به سر می بردند ، تجویز می شده است.

- همچنین ، در درمان ریزش مو ، درمان آکنه ، پیشگیری از کانسر پروستات، کولون و درمان کموتراپیک کانسر پستان نیز مورد استفاده قرار می گیرد؛ 
- دارای اثرات آنتی اکسیدان، ضد التهابی، ضد میکروبی، تحریک کنندگی ایمنی ، ضد ملانوژنز (تیره شدن رنگ پوست) و مهار مسمومیتهای کبدی و کلیوی نیز می باشد.

-موسیلاژ (لعاب) موجود در دانه آن، جهت موارد زیر، مورد استفاده قرارمیگیرد: 

به عنوان اکسپکتورانت و نرم کننده در برونشیت و گلودرد
به عنوان نرم کننده و ملین ، جهت رفع یبوست و کاهش نفخ، 
به صورت ضماد نرم کننده در ضایعات پوستی ، لبها و ناخنهای ترک دار و سوختگی ها. 
همچنین ، به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی آن ، به صورت ضماد در درمان سلولیت (التهاب پوست)، کورک، جوش، فیستول و زخمها و به صورت غرغره در گلودرد نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

تخم شنبلیله دارای اثرات افزایش تولید شیر مادران شیرده ، قاعده آوری و تقویت میل جنسی نیز می باشد.


عوارض گزارش شده مصرف شنبلیله:

- واکنشهای آلرژیک بسیار اندک ، به صورت رینیت، خس خس سینه ، غشی و آنژیوادم صورت ، به دنبال خوردن یا استنشاق دانه های آن

- عوارض خفیف گوارشی به صورت نفخ ، تهوع و ناراحتی معده 

- احتمال بروز علائم افت قند ، به دنبال مصرف بیش از ٨ گرم از دانه آن در یک روز .


منع مصرف مطلق:

- در سابقه آلرژی به شنبلیله

- در خانمهای باردار ، به دلیل اثرات تحریک و انقباض رحمی و القای زایمان (احتمال سقط جنین)

موارد احتیاط در مصرف :

- به دلیل اثرات متقابل داروها، نیاز به تعدیل و کاهش مقدار مصرف داروهای:
ضد دیابتی و انسولین به دلیل کاهش سطح گلوکز خون، 
داروهای ضد انعقادی و 
داروهای ضد تجمع پلاکتی ، به هنگام مصرف همزمان تخم شنبلیله وجود دارد.


نکات قابل توجه:

چون دانه شنبلیله، سفت و سخت می باشد، برای کسب اثرات آن ، بایدآن را به صورت شکسته و پودر درآورد.

در صورتی که میزان قند خون، بالا باشد ؛ نمی توان برای کنترل آن ، بطور مستقل از دانه های شنبلبه استفاده کرد ؛ زیرا میزان کاهش قند خون ، توسط دانه شنبلیله ، محدود است.

چون پودر دانه شنبلیه ، تلخ است ، برای استفاده راحت تر از آن، می توان پودر را در کپسولهای ۵٠٠ میلی گرمی خالی که در داروخانه ها عرضه می شود ، پر کرده و مصرف نمود.

از عوارض مصرف زیاد شنبلیله که در کتب طب سنتی ایران به آن اشاره شده است ، می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- ایجاد بدبویی دهان، زیر بغل ، عرق و ادرار - ایجاد سردرد - ایجاد تاری دید ، کدورت حواس و کاهش قدرت درک وتمرکز - ایجاد تهوع و مضر جهت معده در افراد گرم مزاج ، خوردن برگ شنبلیله بدون کاسنی ، جایز  نیست.

منبع :   www.tandorostan.org 

با اضافات

 

 




طبقه بندی: خواص میوه ها و سبزیجات،
[ پنجشنبه 22 آبان 1393 ] [ 03:13 ق.ظ ] [ آزیتا ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ


آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب
فروش لباس بچه آویز